WELKOM OP DE WEBSITE VAN REFLEXZONETHERAPIE ZOETERMEER

home

- wat houdt reflexzone-therapie in? -

 

 

 

> voor wie geschikt <

> zelfstandige en aanvullende therapie <

> klachten waarop gewerkt kan worden <

> contra-indicaties <

> hoe ziet de behandeling eruit <

> therapeutische behandeling <

> ontspannende behandeling <

> mogelijke reacties <

 

wat houdt reflexzone-therapie in?

 

 

verschillende massages

 

kosten en vergoedingen

 

wie ben ik?

 

contact

 

Wat houdt reflexzone-therapie in?

 

Reflexzonetherapie is een massagetechniek die zo'n 5000 jaar geleden al werd beoefend door Egyptenaren, Chinezen en Indianen.

 

De in de westerse landen ontwikkelde vorm van reflexzonetherapie is een behandelvorm die uitgaat van het principe dat op voeten, handen en oren reflexzones liggen die via zenuwbanen corresponderen met alle weefsels van het lichaam.

Door de reflexzones met een speciale techniek te masseren wordt de doorbloeding van het lichaam bevorderd, waardoor meer zuurstof en voedingsstoffen de weefsels bereiken en afvalstoffen sneller naar de uitscheidingsorganen worden afgevoerd. Energieblokkades worden opgeruimd.

 

De Chinflexmassage waarvan de gebruikte massagegrepen hun oorsprong in China vinden - combineert het masseren van meridianen met reflexzones. Via massage van deze meridianen en reflexzones wordt getracht blokkades in het lichaam op te heffen en het stromen van de Qi (= levensenergie) te stimuleren. Met als doel het verbeteren van gezondheid en welbevinden.

 

De reflexzonemassage ondersteunt de natuurlijke processen in het lichaam : de zelfgenezende werking van het lichaam wordt optimaal bevorderd. Wat overactief is wordt gekalmeerd, wat onderactief is wordt gestimuleerd. Hierdoor kunnen (pijn)klachten verminderen dan wel verdwijnen.

Acute klachten zijn sneller te verhelpen of te verlichten dan chronische klachten. Bij chronische klachten heeft het lichaam meer tijd/meer behandelingen nodig om zijn balans te hervinden.

 

Reflexzonemassages kunnen preventief (=voorkomend), curatief (=genezend), en palliatief (ondersteunend, wanneer genezing niet meer mogelijk is) worden ingezet.

Reflexzonebehandelingen brengen ontspanning en werken genezend op lichaam en geest.

 

De grootste oorzaak van ziekte is stress : het huidige drukke leven en ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven kunnen stress veroorzaken. Reflexzonetherapie kan een therapie zijn om de balans te hervinden.

Een reflexzonetherapeut mag geen medische diagnose stellen. Wel is het via de reflexzones mogelijk om te zien welke lichaamssystemen/organen uit balans zijn.

 

 

 

copyright Reflexzonetherapie Zoetermeer  <>   webdesign: Learn and Design